Да вдъхнеш отново живот на цветята - това е направила Илиана

...
Да вдъхнеш отново живот на цветята - това е направила Илиана
Коментари Харесай

Картини от цветя и арфа в изложбата на Илиана Селимска

Да вдъхнеш още веднъж живот на цветята - това е направила Илиана Селимска, арфист солист в Симфоничния оркестър на БНР, в първата си независима галерия, чието разкриване ще е съчетано с концерт на арфа.
„ Един ден следих две цветя с прелестни цветове, тръгваха да увяхват. Така си споделих – не може ли да им вдъхна нов живот? Те би трябвало да се хербаризират. С доста любов ги изсуших деликатно сред страниците на остаряла книга, след което се пробвах да направя нещо и се получи една доста симпатична забързана девойка. Това ме инспирира “, описа Селимска в предаването „ Нещо повече “.

Моите бои, материалът, с който работя, са изсушените, хербаризирани цветя “, разясни Илиана Селимска. Нейните картини припомнят присъщ жанр в японското изкуство, само че там фигурите се слагат върху ръчно направена хартия.

Когато посегне към изсушените растения, Селимска няма предварителна концепция какво тъкмо ще се получи. „ Това е доста вълшебен миг, доста прелестен. Действително става като картина, без да съм имала поради по какъв начин. “

Стремежът на Илиана Селимска е да не нарушава това, което е създадено от природата, по тази причина тя не изрязва в допълнение силуетите на цветята.

Музиката е най-големиуят подарък за мен , показа още Селимска, която дефинира новото си умеене като допълващо всичко по „ доста прелестен метод “.

Изложбата се открива на 19 май в културно пространство „ Портрет “ с известни мелодии, аранжирани особено за арфа.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР